söndag 31 juli 2011

Att vara doftkonsekvent....

Doftminnen är den sortens minnen som är allra starkast. Inget kan få en att minnas saker som skolkorridorer, barndomens glassar, resor, matupplevelser såsom dofter kan... När jag var liten var mamma, pappa och mormor de 3 tryggaste personerna i min närhet. Mamma doftade Anaïs Anaïs, Ldb bodylotion och lite nikotin (det var på den tiden alla över 20 rökte...). Mormor doftade Decubalkräm, White Mysk-parfym, läggningsvätska (hon var ju frisör) och Eukalyptustabletter, om nån minns dem... Dessa dofter gör mig fortfarande enormt nostalgisk...
Vad kommer min avkomma att säga om mig... "Jo, hon stank allt möjligt... Gucci rush 2, Tresôr, D&G the One, Gucci II, Daisy by Marc Jacobs, Clean, Classique by JPG blandat med typ alla body butters som finns från BodyShop. Tillslut gick det överstyr och vi tvingades spärra in henne och bara låta henne använda parfymfri Lactacyd. Tro mig, det var för hennes eget bästa..." Typ så.

Undrar ni vad pappa doftade? Minns inte riktigt, förmodligen samma som den maträtt han höll på med för tillfället, eller kanske en hint av akvarievatten blandat med nyframkallade foton och gamla frimärken...

Alyssa Ashley Musk Eau de Toilette Spray 100ml

lördag 30 juli 2011

En watermarbling i blå toner.


Veckans första watermarbling går i blå toner samt en gråsvart. Alla från Depend. Smålack som kostar ca 22-25:-. Nackdelen är att de tar slut på 2 manikyromgångar, fördelen är att de sitter bra och är billiga. Som vanligt så grundade jag med IsaDora second nail. Överlacket denna gången blev OPI´s vanliga vattenklara överlack.
Jag trodde att den svarta (med lite glitter i) skulle ha mer pigment, och bli riktigt svart som lite kontrast till det blåa, men den blev ljusgrå istället. Nåja, det blev snyggt ändå, även om det inte blev som det var tänkt från början.

fredag 29 juli 2011

Att medvetet ge sitt barn men för livet ;-)

Jag har en 6-åring. Det blir en växlande vardag med en sån i huset. Ibland beter hon sig som en 2-åring och ibland som en 12-åring. Precis som det ska vara, med andra ord.
Nagellack har det arma flickebarnet använt sen hon kunde peka på dem och säga "aggeack" - och jag var ju inte direkt svårövertalad. Mohaha - här hade jag chansen att skapa ett litet monster.

Jag inser dock att jag kan ha tagit mitt Frankenstein-projekt lite väl långt. Häromdagen vill hon ha watermarbling på sina pyttenaglar. Ok, det kunde jag väl hacka i mig, men så kom glatt fortsättningen:
-Jag vill ha olika färger på alla naglar!! Vi får testa och se vilka som funkar! Snälla mamma!
Den som höftar lite snabbt inser att det blir sisådär 50 lack... Nja, alltså - Nej! Skulle inte tro det, kära lilla avkomma, mamman vill inte hamna på hispan sörru´;-)

Men så små naglar så blir det ju inte så mycket mönster av det, men dottern är nöjd - så då är jag det också. Och jag inser att detta bara är början på en lång smink-karriär...

tisdag 26 juli 2011

Bästa sättet att ta bort nagellack på:


Behövs inga kommentarer eller förklaringar. Smidigt, enkelt och skonsamt! (och jättebilliga i Ullared, för er som har vägarna förbi)




Lite shoppingtips

Det brukar inte gå överdrivet många dagar mellan mina shoppingturer. Det behöver inte vara några avancerade saker, för att mitt shoppingbehov ska bli tillfredsställt, så längde det är nagellack inblandat!
Häromdagen så köpte jag 2 nagellack från H&M - deras eget märke. De kostar ca 39:- styck vilket i princip är att betrakta som gratis i sammanhanget. Jag vet inte hur de funkar att watermarbla med, men som ett "vanligt" lack är de kanon, med tanke på priset. Eller ja, de är kanon oavsett vad du jämför med.
En eyeliner från IsaDora blev det också. Det är faktiskt den bästa jag någonsin testat. Med daglig sminkning sen sisådär 1988 så har man ju betat av det mesta på marknaden känns det som. Det är inte jätteofta jag blir superimponerad av nåt, men faktum är att IsaDora överlag har bra smink. Deras ögonskuggor har jag inte haft på länge, men eyeliner, puder, Nagellack, läpp-pennor, ögonbrynspennor och kajalpennor kan de verkligen. Ibland t o m bättre än dyrmärken som Dior osv. Tillbaka till eyelinern. Hård filtspets, den tillåter att man inte är superstadig på handen, och den sitter kanon, men är ändå lätt att korrigera med en fuktad topz om nöden kräver det. En annan dag ska jag lista favoriter när det gäller smink. Både budgetvarianter, och lyxvarianter (för det är man sannerligen värd då och då).

/L

söndag 24 juli 2011

Dagens water marbling
















Dagens water marbling går i lila och glitter. Nån annan dag ska jag lägga upp en pedagogisk liten film om hur det går till, som t o m skulle göra Pogo Pedagog stolt. Enkelt uttryckt så droppar man nagellack i en mugg ljummet vatten, tills det ser ut som en darttavla, typ. Sen tar man en grillpinne (varför köpa en orangepinne på Kicks för 30:- när man får 90 grillspett på Maxi för 14:-, dessutom är orangepinne ett hiskeligt fult ord), och drar runt tills man får önskat mönster, varefter man doppar ner nageln, vågrätt mot ytan.

Det kan låta simpelt, men är lite meckigt. Dels är det sannerligen inte alla färger som flyter ut på önskat sätt, och även om de gör det, så torkar de ibland för snabbt, och då hinner man inte dra nåt mönster. Man får prova sig fram, och det är oftast väldigt mycket mer lack som hamnar avtorkat på Torky, än på naglarna.

Dagens lyckade marbling består enbart av OPI (förutom underlacket som är IsaDoras "Second nail").
Bas: OPI Steady as she rose från Pirates of the Caribbean-kollektionen
Marbling: som ovan samt The one that got away från Katy Perry-kollektionen och Grape Set Match från Serena Williams-kollektionen.

Överlack är också OPI, en genomskinligt med glitter i som heter Servin´up sparkle. Det kom i 2pack ihop med Grape Set match.

Detta är på inget sätt min mest lyckade marbling, men jag är ändå nöjd. Dessutom är det den första jag gjort sen bloggen såg dagens ljus, därför får den vara med ändå!

/L

Premiär!

Så är då nagelbloggen äntligen kläckt. En alldeles rykande färsk blogg om nåt som ligger mig varmt om hjärtat: nagellack. Det kan tyckas vara en ytlig och meningslös hobby - ja, kanske det. Men inte desto mindre rolig och underbar. Bloggen kommer säkerligen att handla om lite annat också, jag har aldrig varit särskilt bra på att begränsa mig ;-)

/L