Mmmm! Ser gottigt ut. Jag har två nyårslöften för detta året. Lära mig chins på gymmet och lära mig att göra bea. Har aldrig gjort själv. Ge mig ditt bästa recept så blir jag så glad, så glad. :D Förresten, vad har du i denna bean?
Detta är nöd-bea, dvs Erik Lallerstedts färdiga rosé-bea. (smakade rätt vanlig, haha). Men i 99 fall av 100 gör jag/vi egen. Börjar med att smälta ca 200 gram smör (så att det inte är FÖR varmt, när det är dags att vispa). Finhacka nån sorts lök (helst ska det va schalotten, jag är inte så noga), koka ner lök, en skvätt vatten, en stor skvätt vitvinsvinvinäger och några vitpepparkorn (eller ja, jag brukar dra några varv m kvarnen). Sila vätskan, det ska va ungefär en knapp ½dl kvar. Häll 3 äggulor i en kastrull och vispa till ett ganska ljusgult fluff, men ändå rinnigt. Här kör en del vattenbad, inte jag. På och av värmen och inte för varm platta - så är det inga problem. I med vinägerkoket och vispa igen - sen är det bra med hjälp, att nån häller i det skirade smöret medan en vispar utan bara saaaatan ;-) Skär den sig, så kan en ta 2 äggulor till och vispa till fluff och sen sakta hälla ner den skurna såsen och vispa ihop den igen. När den är färdig, i med finhackad dragon, jag använder den som är inlagd i vinäger. Finns på kryddavdelningen. Svart lock, liten glasburk, Werners gourmetservice tror jag märket heter. ¨Lycka till!
Mmmm! Ser gottigt ut. Jag har två nyårslöften för detta året. Lära mig chins på gymmet och lära mig att göra bea. Har aldrig gjort själv. Ge mig ditt bästa recept så blir jag så glad, så glad. :D Förresten, vad har du i denna bean?
SvaraRaderaDetta är nöd-bea, dvs Erik Lallerstedts färdiga rosé-bea. (smakade rätt vanlig, haha). Men i 99 fall av 100 gör jag/vi egen. Börjar med att smälta ca 200 gram smör (så att det inte är FÖR varmt, när det är dags att vispa).
RaderaFinhacka nån sorts lök (helst ska det va schalotten, jag är inte så noga), koka ner lök, en skvätt vatten, en stor skvätt vitvinsvinvinäger och några vitpepparkorn (eller ja, jag brukar dra några varv m kvarnen). Sila vätskan, det ska va ungefär en knapp ½dl kvar.
Häll 3 äggulor i en kastrull och vispa till ett ganska ljusgult fluff, men ändå rinnigt. Här kör en del vattenbad, inte jag. På och av värmen och inte för varm platta - så är det inga problem. I med vinägerkoket och vispa igen - sen är det bra med hjälp, att nån häller i det skirade smöret medan en vispar utan bara saaaatan ;-) Skär den sig, så kan en ta 2 äggulor till och vispa till fluff och sen sakta hälla ner den skurna såsen och vispa ihop den igen.
När den är färdig, i med finhackad dragon, jag använder den som är inlagd i vinäger. Finns på kryddavdelningen. Svart lock, liten glasburk, Werners gourmetservice tror jag märket heter.
¨Lycka till!
Men åh, tack! Har letat ihjäl mig efter den där jäkla inlagda dragonen men har aldrig tänkt på att kolla vid kryddavdelningen. Måste testa detta.
Radera