lördag 11 januari 2014

Middagstips

Jag gillar thaimat, men tycker det är svårt att få till det, exakt som de lagar den på thairestauranger. Inte så konstigt eftersom de öser i natriumglutamat, ungefär som vi saltar eller pepprar. Urk. Här kommer ett recept som jag tycker är tillräckligt bra för att stilla thaimatsbehovet:

Stekt skivad anka (eller kyckling)
morot
rödlök
zucchini

Stek grönsakerna, vänd ner ankan och en sås på:

sambal oelek
fisksås
limesaft
nån sötning - jag tar Sötrix från LCHF-butiken.

Enkelt, gott och nyttigt! :-)

Ris eller nudlar? Nej, det behövs inte. 


5 kommentarer:

  1. Ser mumsigt ut. Har ätit på thairestaurang kanske fem gånger på 2 1/2 år. Varenda gång har jag mått knas efteråt. Måste testa att laga hemma istället. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det - glutamat är ett jäkla skit.

      Radera
  2. Ser gott ut, steker du ankan/kycklingen i olja då? smör har ju en så oasiatisk smak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här stekte jag faktiskt den i ankfett på burk... borde smaka typ franskt då? :-D Vanligtvis steker jag mest i smör, föredrar det framför olja. Olivolja använder jag kall.

      Radera
  3. Måste allt testa detta en dag, så detta får allt sparas!
    Ha en fortsatt fin helg :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!