Jag gillar thaimat, men tycker det är svårt att få till det, exakt som de lagar den på thairestauranger. Inte så konstigt eftersom de öser i natriumglutamat, ungefär som vi saltar eller pepprar. Urk. Här kommer ett recept som jag tycker är tillräckligt bra för att stilla thaimatsbehovet:
Stekt skivad anka (eller kyckling)
morot
rödlök
zucchini
Stek grönsakerna, vänd ner ankan och en sås på:
sambal oelek
fisksås
limesaft
nån sötning - jag tar Sötrix från LCHF-butiken.
Enkelt, gott och nyttigt! :-)
Ris eller nudlar? Nej, det behövs inte.
Ser mumsigt ut. Har ätit på thairestaurang kanske fem gånger på 2 1/2 år. Varenda gång har jag mått knas efteråt. Måste testa att laga hemma istället. :)
SvaraRaderaFörstår det - glutamat är ett jäkla skit.
RaderaSer gott ut, steker du ankan/kycklingen i olja då? smör har ju en så oasiatisk smak.
SvaraRaderaHär stekte jag faktiskt den i ankfett på burk... borde smaka typ franskt då? :-D Vanligtvis steker jag mest i smör, föredrar det framför olja. Olivolja använder jag kall.
RaderaMåste allt testa detta en dag, så detta får allt sparas!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin helg :)