fredag 5 augusti 2011

Mat är inte bara till för att ätas.

Denna bloggen kommer med jämna mellanrum och att handla om en annan av mina passioner: Mat. Förr i tiden var maten min fiende, jag tillhör den skaran som "alltid bantat"  - tänk om jag vetat om LCHF då - tänker man så är det lätt att bli lite bitter. Men bättre sent än aldrig, och sen jag uteslöt socker, stärkelse och kolhydrater i de flesta former så mår jag toppen. Jag ska inte sväva ut i vad lchf står för - det finns 1000 andra bloggar och hemsidor om detta. För den som är intresserad rekommenderar jag 56kiloAnna JD Jacobsson, och Kostdoktorn.

Det bästa med lchf är: jag slipper sockersug, slipper räkna kcal, slipper gå hungrig, känner mig lugnare och gladare. Aldrig paniksugen eller utsvulten. Sist men inte minst: Jag får äta den mat jag älskar utan dåligt samvete. Som det här till exempel:


Torskrygg, rökta räkor, broccolimos, sås på fond av räkskalen, en skvätt cognac, grädde, smör och kryddor.  Lägg till en hög potatismos och maten sätter sig på höften istället för att bara ge skön mättnad och håller fettförbränningen igång. Märkligt hur kroppen funkar!

5 kommentarer:

 1. Hur många kilon har du gått ner sedan du började med LCHF?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte,för jag väger mig inte. Vågen är en meningslös grej - måttband och spegel är bättre, och alla bäst är att prova kläder. Som att en klänning från Odd Molly i stl 2 passar tex. Det är viktigare än vad som står på vågen :-)

  SvaraRadera
 3. Jag kan väl erkänna att vågen kanske är lite av en bekräftelse av nedgången, men jag tycker ändå att det viktigaste är att man själv känner sig bekväm och snygg när man står framför spegeln och då betyder inte vågen så mycket!

  //BMB

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är kul att se på vad vågen står på, men jag håller med om att måttbandet är en superbra metod också. Står vikten still, så kan det ju ändå ske förändringar.

  Men har du kunnat byta till mindre storlek efter att du började med LCHF?

  SvaraRadera
 5. Ja, numera kan jag faktiskt ha S i vissa överdelar, ibland M. Men den stora vinsten är ju hälsovinsten! Om alla läste och tog till sig "Matrevolutionen" http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=917424129X så skulle Sverige bli ett friskare land. Det är lite synd att människor fortf tror att Kelloggs SpecialK och lättyoggi är nyttig frukost....

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!