lördag 4 januari 2014

Middagstips

För ett tag sen åt vi sparrisgratäng ett par gånger i veckan, men oavsett hur gott nånting är så tröttnar man tillslut. Därför få man passa sig för att äta supergoda saker för ofta ;-) Här kommer receptet!

1 paket sparris (Findus finaste, de behöver inte förkokas)
150 gram räkor
1 dl majo
1 dl creme fraiche
2 äggulor
1 finhackad gul lök (eller purjo eller röd....)
1-3 tsk sambal oelek 
salt&peppar
riven ost efter behag (vi kör oftast västerbotten eller parmesan)

Lägg sparrisen på botten i en form. Lägg sen räkor ovanpå. Rör ihop alla gegga + lök och bred ut. Därefter strör du över ost efter behag. In ugnen på sådär 200 grader tills osten är lagom brun.

Yuuum!




4 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Jag har lite svårt för sparris.. Men kanske funkar i gratäng. Ska försöka komma ihåg att testa detta :)

    SvaraRadera
  2. Vi älskar sparris här hemma, detta måste testas! :)

    SvaraRadera
  3. Men mumsfilibabba! Måste testa. Har varit lite liberal det senaste och gjorde gratäng på sötpotatis igår. Eh, överätningvarning där kan jag säga men supergott.

    SvaraRadera
  4. Älskar!!! Men visst för ofta är kanske inte så smart ;)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!