torsdag 12 december 2013

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Människor har det svårt året om, men det märks extra mycket till jul. Människor som inte kan köpa julmat eller fixa några julklappar till sina barn. Det är förstås ett misslyckade för samhället i stort, att det i ett förhållandevis rikt land finns barn som inte får uppleva ett julfirande värt namnet. Det är nästan så att jag tappar andan när jag tänker på hur många barn som far illa på olika sätt, både under julen och annars. Men en kan förstås inte hjälpa alla, men häromdagen så åkte dottern och jag ner till Gothia Towers och lämnade en hög julklappar, som delas ut till barn i Göteborg, i samarbete med Stadsmissionen. Det kändes bra att dela med sig av det överflöd vi faktiskt lever i. Jag må vara utan jobb, men jag behöver aldrig nånsin oroa mig för att inte kunna betala räkningar, köpa mat eller julklappar eller behöva frysa. 


(bilden lånad från Gothia)

5 kommentarer:

  1. Heja! Själv är jag "fadder" åt en familj och ska lämna av lite klappar och mat i nästa vecka. Alla förtjänar en fin jul

    SvaraRadera
  2. Jättebra!Jag har lämnat julklappar på Clarion Hotel i Malmö bakom Åhlens, enligt samma princip. Känns bara som att jag måste göra något för alla barn i familjer som har det svårt. Har lämnat avlagda leksaker på flyktingmottagning också. Just barnen klappar mitt hjärta extra för, sedan tycker jag att det är bra för mina egna barn att vara med och lämna, jag vill att de ska känna förståelse för att alla inte har det lika bra.

    SvaraRadera
  3. Sånt är fint att göra. Lämna till dom som har det sämre. :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!