måndag 10 juni 2013

Sunshine Award

Jag har fått en blog award, av inte mindre än tre av mina underbara blogg-kollegor! Stort tack, det är alltid roligt med uppskattning, eftersom jag lägger ner mycket engagemang och energi på bloggen.

Reglerna för den här utmärkelsen är följande:

  • Tacka den som nominerat dig.
  • Lägg ut utmärkelseloggan på din blogg.
  • Dela med dig av 7 fakta om dig själv
  • Nominera 5 eller fler bloggar som inspirerar dig.

Så stort tack till:

Karin (Vacker & Underbar)
Michaela (Beauty by M)
Alexandra (Tennnails)



7 fakta om mig:

1. Jag älskar film och tv-serier. Djupa filmer som älskas av kritiker kan jag mycket väl titta på, men skulle jag välja en genre så är det bombastisk action, gärna med biljakter, övervåld och explosioner. Fast&furious, Transporter, Expendables, Die Hard, Death race, allt med Jason Statham typ ;-) TVserier som faller mig i smaken är Californication, Justified, Sons of Anarchy, Mad Men, Criminal Minds, Homeland, The walking dead, Masterchef Australia, Magic City... Serier jag fortfarande sörjer en aning är Vänner, Sopranos, Desperate Housewives... och säkert många fler... eller så är det de rosa nostalgiglasögonen som lurar mig ;-)

2. Jag är en riktig matnörd. Jag älskar mat och tycker det är viktigt med bra mat och hög kvalitet med så lite tillsatser som möjligt. Sen om den är svensk, närodlad, eko eller fairtrade - ja ,det får ekonomi, tillgänglighet och utbud avgöra. Jag gör så gott jag kan, undviker hel-och halvfabrikat, tillsatser och glutamat. Jag äter aldrig mjöl, socker, majs/stärkelse, ris, potatis, pasta och i princip aldrig frukt... Vad äter jag då? kött, fisk, kyckling, skaldjur, ägg, smör, ekologiskt kokosfett, raps&olivolja, alla grönsaker som växer ovan jord, alla sorters lök, fullfeta mejeriprodukter (i ganska liten mängd). De flesta skulle nog sätta en lchf-stämpel på mig, men många får ju sekt-vibbar av den bokstavskombon... och sån är inte jag. Jag väljer den mat jag mår bra av. Punkt. Jag har sockermissbruk i bagaget och kan därför inte äta "lite av varje". Jag kan inte äta en tårtbit, för då äter jag extremmycket socker i veckor efteråt. Därför måste jag undvika det helt. Tyvärr. För visst vore det trevligt att kunna äta det ibland... Och trugandet... ja, jösses. Ingen skulle väl truga på en vegan kött, eller en mjölkproteinallergiker glass? Att förstå att vissa människor inte klarar av socker, är det tyvärr väldigt många som fortfarande inte gör.

3. Jag älskar bilar! Jag älskar att titta på dem, att köra dem, att läsa om dem... Men jag kan inget om att laga dem! ;-) Jag tog körkort så fort det gick (körde upp 16 augusti 1994, det fanns inga tider att köra upp under sommaren, jag fyllde ju 18 1:e juni). Min första bil var en gråblå Golf -86a, sen har jag kört Honda CRX 84:a och 91:a, BMW i olika varianter, och nu är jag tillbaka på Honda igen, nu en Type R, som ser ut så här:

4. Jag är ursprungligen från Malmö, men flyttade till Göteborg 2001. Malmö är alltid staden i mitt hjärta, men jag  trivs jättebra i Göteborg, och kommer förmodligen att bo här tills jag trillar av pinnen. Jag har mitt liv här nu, i Malmö finns förstås min mamma och en bit utanför stan pappa, men inga vänner bor kvar (iofs ett par nyfunna via nagellacksvärlden!).

5. Jag är inte så social av mig som det kan verka. Jag gillar inte att gå på stora fester, kalas, festivaler eller Liseberg under högsäsong ;-) . Jag behöver bara några få vänner, och inte en massa bekanta. Jag trivs jättebra i mitt eget sällskap. 

6. De värsta egenskaperna jag vet är snålhet, konflikträdsla och kappvändande... Kanske för att jag själv alltid försöker stå för mina åsikter, är rak, ärligt och är den jag är. På gott och ont.... men alla behöver inte älska mig, det är ok ;-)

7. Saker jag inte gillar i en blandad kompott: timjan, camping/tälta, fetaost, Opel, pepparrot, korall/aprikos, shabby chick-inredning, lamm (de är gulliga, men inte så smarriga att äta), Disney-långfilmer, renskav, Iphones (min hjärna funkar inte med deras logik, jag håller mig till min Samsung), Fantasygrejer som Harry Potter, Hunger games, Sagan om ringen.. osv.. jag förstår mig bara inte på det. För min hjärna är det bara.... konstigt.
Också lite saker jag gillar: film, krispigt höstväder, kött stekt medium rare, Adidas superstars, MC Boots, Odd Molly, bearnaisesås, ugnsgrillad blomkål, läsa böcker, resa, shoppa, långpromenera, göra "ingenting", laga mat...

Och så 5 bloggar som jag vill nominera:

Jag vill faktiskt nominera fina underbara Karin tillbaka: Hon skriver personligt om inte bara lack, utan även djupare saker som inte bara är yta. Jag har gråtit till hennes inlägg om Wendy, nickat igenkännande till en massa och beundrat lack i massor!

Linda (Den feta sanningen) - Linda bloggar öppet och ärligt om vägen till normalvikt på ett personligt och roligt vis. Inga förskönande omskrivningar, utan hon skriver verkligen om hur det är, rätt upp och ner!

Anna Hallén - min guru. Hon skriver lättbegripligt, engagerat och kunnigt om mat, kroppskemi, hälsa... Alltid läsvärt, alltid viktigt.

Pamsan (Claws in color) - fantastiska naglar, underbara bilder på fina lack. Jag älskar hennes blogg, och små personliga inlägg om katten Dennis. Dessutom är hon skitsnygg!

Svetlana (Ryska dockor) - kanske Sveriges bästa matblogg? Jag älskar hennes fina bilder, inspirerande recept och vilken fantasi hon har! Jag väntar på en kokbok! 


9 kommentarer:

  1. Kul läsning! Vänner saknar jag också och älskar fortfarande att se alla avsnitten.

    SvaraRadera
  2. Jäklar vad vi är lika på väldigt många punkter. Kul läsning som fasen. Vi borde ta en fika någon dag. Har ju inte alls långt till Gbg. :D Eller om det blir någon lackträff i Gbg. Då kommer jag.

    Jag blir ju alldeles rörd av dina fina ord. Snygg? DET var kul att höra. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, jag skrev just på din blog, men nu har du ju redan sett det! :-) Ja, jag fikar gärna, hojta om du är på väg mot Göteborg nån dag ♥ Shoppa&fika liksom! Bästa kombon :-)

      Radera
  3. Oj. Jag visste att du var cool men så cool? Vi är ju stört lika, åh Jason Statham! Och bilar och mat och allt det andra!

    Tack för din åternominering! Det värmer mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker du jag är cool? :-D Jag vet inte om jag är så cool, jag är bara mig själv... och det får räcka så långt det gör ♥

      Radera
  4. Oh, vad kul med en utmärkelsen och så fina ord om min blogg! :) Det gör varmt i hjärtat! :)
    Vet du, min son flyttar till Malmö på fredag, så dit blir det många gånger att resa för mig nu! :)
    Jag tycker inte heller om att vara i stora sällskap och där det finns mycket folk...inte så social, precis som du! :)
    Du har så underbart fina naglar! Önskar jag kunnat ha sådan långa...men för en konserterande pianist går det ju inte ha låga naglar, annars fastnar de mellan tangenterna! ;)
    Ha en toppen dag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Malmö är en mysig stad, hoppas din son ska trivas! :-)

      Radera
  5. Vilket underbart inlägg! Nu tycker jag om dig ännu mera! Jag känner igen mig så himla väl i det där med trugande vid söta tillfällen. Folk tror att jag säger nej tack för att jag vill fortsätta vara smal, så det låter alltid "jo men en bulle till det tål du allt". men jag vill ju inte äta socker för jag mår dåligt av det. När jag väl börjar så blir det som du säger, då äter jag supermycket socker i flera veckor sedan och mår kass. Dessutom håller jag med Karin, du är så cool! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack, snälla rara du! Vad glad jag blir! Jag känner mig inte så cool, haha.. jag är ju bara mig själv :-)

      Radera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!