torsdag 7 februari 2013

Det här med kommentarer...

Jag är jätteglad att jag faktiskt har så många läsare som jag har. Det trodde jag aldrig när jag började... I början var jag glad när antal klick / dag blev tvåsiffriga. Det är historia, och det är lätt att glömma bort hur det började!
Och som ett bevis för att läsarna faktiskt existerar så får man ju en massa trevliga kommentarer. Ibland frågor och ibland "bara" små glada utrop som "snyggt!" eller "jättefint"..
När det gäller frågor, så försöker jag att alltid svara (även om jag kanske glömmer nån enstaka gång), men om ni inte skrivit en specifik fråga, är det då viktigt att få ett svar på kommentaren? Är det viktigt att få ett "tack" under sin kommentar? Går ni ens tillbaka och kollar eller får mail om att jag svarat på kommentaren? Själv gör jag det bara om det är nåt jag frågat, eller om det är nåt speciellt...

Jag är verkligen superglad för varenda kommentar, och är tacksam att nån faktiskt tar sig tid att kommentera... Så vart vill jag komma med detta? Kontentan är nog: Är det viktigt att få svar på sina kommentarer, även om man inte ställt en fråga?

Stor kram till er alla, kära läsare! Tror aldrig att jag kommer att tröttna på att blogga om nagellack, så jag hoppas och önskar att ni inte tröttnar på mig heller...

Om Audrey inte var tillräckligt grönt igår ;-), så kommer här en arkivbild av mina all time favvo-lack. American Apparels Neon Green... Jag älskar älskar älskar det!!


34 kommentarer:

 1. Mmm, finlacket i grönt. Kanske borde skaffa den själv!:)
  Själv känner jag att jag jag inte skulle bli ledsen om en bloggare inte skrev "tack" efter jag skrivit en kommentar som "fint". Däremot så brukar jag personligen i majoriteten av fallen gå tillbaka om jag ställt en fråga eller annat man borde få svar på. Ibland kan jag även gå tillbaka om jag jag ser att någon annan skrivit en intressant fråga. Däremot så har jag slutat följa vissa bloggare för att de kategoriskt aldrig svarar på direkta frågor, för någon slags respons vill man ju ha. Alternativt skriver jag aldrig mer kommentar hos de bloggarna. Själv tycker jag att det är jättekul med kommentarer och försöker svara på alla oavsett, men min blogg är ju liten så jag har full förståelse för de som inte hinner på "fint"-kommentarerna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för utförligt svar! :-) Roligt att höra hur du tänker :-)

   Radera
 2. Jag svarar alltid, även om det bara blir med ett tack. Jag ser kommentarsfältet som kommunikation och då krävs 2 parter. Jag visar för mina läsare att jag bryr mig och blir glad.

  Min syn på saken.

  SvaraRadera
 3. Jag blir absolut inte ledsen, men däremot så tycker jag det känns trevligt när den man skrivit till skriver något kort tillbaka.
  Jag svarar på alla mina kommentarer jag får.
  Men som sagt, man måste nog göra som man själv känner känns bäst. Annars blir det nog inte bra i slutändan.
  Ett suuuupersnyggt lack, älskar färgen verkligen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det nästan onaturligt grönt!!

   Radera
 4. Jag har precis bara börjat och är så glad för alla tillrop jag får så jag svarar på allt, men när jag skriver en kommentar på någon annans blogg så brukar jag aldrig leta mig tillbaka till det om jag inte har frågat något...Så även om det är tänkt att vara som kommunikation för 2 parter så blir det ju det ändå inte om man inte går tillbaka för att läsa svaret. Skulle vilja ha att det fanns en funktion på alla bloggar - mejla mig ifall du får svar på din kommentar. Tycker det blir svårt att hålla reda på alla kommentarer man lämnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så känner jag också... Jag kommenterar på många och "behöver" inte ett tack för en kort kommentar, men det är så olika hur man känner.

   Radera
 5. Åhhhh, vill ha det där lacket!

  Jag brukar nog försöka svara så mycket jag kan, även om det bara är ett litet tack. Känns trevligt på något sätt, men däremot anser jag att det är upp till var och en hur man vill göra på sin egen blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag älskar det!

   Och tack för input :-)

   Radera
 6. Jag kommer aldrig ihåg att gå tillbaka o kolla om jag fått svar på en kommentar om det inte är något "extra" viktigt.

  SvaraRadera
 7. Åh, det här är min favvoneongröna!! Så galet lysande och härlig. Gillar formulan också.

  Angående kommentarer så känns det viktigt för mig att försöka hinna svara på dem. Ibland hinner jag helt enkelt, men jag svarar för det mesta. Jag slutar nog själv att kommentera i bloggar som aldrig svarar på sina kommentarer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt fantastiskt!

   Tack för svar på mina funderingar :-)

   Radera
 8. Jag svarar alltid på mina bara för att det känns artigt. Men jag går sällan tillbaka till inlägg jag kommenterat på för att kolla om det finns något svar där, om jag inte frågat något såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju artigt, men själv går jag aldrig tillbaka - så det är lite kluvet :-D

   Radera
 9. Beroende på vilken blogg jag läser går jag tillbaka för att kolla ev svar (även om det bara är tack). Vissa svarar så sent att det inte är lönt att kolla, men då slutar jag att kommentera hos dem om det inte är något "superduperwow lack". :)
  /Rebecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din reflektion :-)

   Radera
  2. Så lite så :) Gillar verkligen din blogg!
   /R

   Radera
 10. Jag har ju ställt samma fråga på min egen blogg och fick ungefär samma svar som du (hittills), de flesta förväntar sig inget svar på kortare grejer men en del föredrar att få svar på allt. Det går ju då inte att hålla i huvudet vem som är vem och tyckte vad, så det slutade med att jag fortsatte svara på allting trots att majoriteten inte tyckte att jag behövde :s Ibland har jag bara besvarat de längre kommentarerna till ett inlägg och inte alla "snyggt!" men då ser det ut som jag mobbar de som inte får ett svar och det vill jag ju inte att kommande läsare som kommenterar ska tro, så då blir jag tvungen att kommentera dem med iaf! Moment 22...
  Personligen går jag extremt sällan tillbaka och läser svaren på kommenterar jag lämnat, bara om jag frågat något eller sagt nått extra provocerande ;) Så jag behöver absolut inte få svar på kortare grejer utan en fråga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah! Samma funderingar alltså :-) Nä, det ser ju hemskt ut om man "mobbar" de korta svaren... (gud, vilka i-landsproblem ;-) )

   Radera
 11. Shit har nog aldrig sett ett så galet neongrönt lack tidigare. Känner ett litet behov växa fram här nu. Ang kommentarer så förväntar jag mig inget svar på en kort "snyggt"kommentar. Vid längre kommentarer eller som de flesta andra nämnt, vid en fråga, så är det så klart alltid trevligt att få svar. På min blogg svarar jag alla, men så får inte jag så många kommentarer varje dag heller. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet - ok att detta är ett blixtfoto, men i sol är det nästan lika lysande!

   Tack för svaret :-)

   Radera
 12. Helt klart en häftig färg, men skulle endast funka på mig om jag solade ett par år först.. hehe :) Angående kommentarerna, mja, svårt egentligen, är ju helt klart roligare att läsa bloggen om man får respons oavsett, känns "snobbigt" annars på något sätt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså - det är ju inte en smickrande grön precis.

   Tack för funderingen!

   Radera
 13. För mig är det nog viktigt att man svarar på kommentarer. Jag kollar inte alla mina kommentarer hos andra för att se om jag fått svar men rätt ofta gör jag nog det. Jag förstår att det inte alltid känns så inspirerande att svara på ett "snyggt" men för mig är kommentarer en dialog och jag gillar inte att prata för mig själv. Okej, min kommentar på inlägget är ju steg två, du har ju redan initierat samtalet med inlägget, men att inte svara på kommentaren jag lämnar blir ju i mina ögon lite som att man inte vill prata med mig. Förstår du hur jag menar? Det som händer är att jag skiter i att skriva kommentarer och eftersom de ofta inte är så mycket mer än "jättefint" kanske det inte är en förlust. Slutar jag kommentera så slutar jag ofta också att läsa efter en tid för då har jag ingen relation till bloggaren och det är för mig viktigast.
  Självklart får man göra som man vill på sin egen blogg, jag svarar på allt och har alltid gjort, och de läsare man har anpassar sig ju. Antingen följer man bloggen eller slutar göra det. Värre är det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för utläggningen! Klok som en bok (som vanligt) :-)

   Radera
 14. Personligen gillar jag att svara även om det bara innebär ett tack.Det känns som om jag tackar dem både för tiden de lagt på att läsa och på att kommentera även om det är en kort kommentar. Är nog lite inne på dialogspåret där.

  Och precis som Sminkan går jag ofta (så ofta tiden räcker till) och faktiskt kollar in om bloggerskan har svarat, om så än med ett tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för dina åsikter i frågan :-)

   Radera
 15. När jag kommenterar på andras bloggar är jag som de flesta. Förväntar mig svar på frågor och längre kommentarer som faktiskt har ett konversationsvärde, så att säga. När jag svarar på kommentarer så känner jag ju att jag borde svara på allt, för att det ser bra ut. Men samtidigt känns det lite löjligt att skriva samma sak till alla som kommenterat "fint". Samt att det inte riktigt är min förtjänst att lacket är fint, så vad tackar jag för egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tänker jag! Men det ÄR artigt att svara, och jag antar att jag tackar för "titten" liksom :-)

   Radera
 16. Jag frågade för ett tag sen om ditt favorit-underklädes-lack, vitt .. Men jag tror inte att jag fick något svar, och nu har det gått så lång tid så jag minns inte längre vilket inlägg jag kommenterade på..

  Men i övrigt håller jag med, det behövs inte svar på allt alltid, men frågor och ibland övriga kommentarer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, det måste jag ha missat. OPI Alpine snow är bra, köpte faktiskt ett vitt på HM (det vanliga m svart bred plastkork) som också är bra.

   Radera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!