måndag 18 mars 2013

Inga fler Depend på min blogg!

Minns ni när svampkitten från Depend kom.. dyra små kit med svamp att göra gradients? Jag kommenterade på Depends FB att det går lika bra med disksvamp eller badsvamp, och det är onödigt att köpa små dyra svampar... Det passade inte Depend, och för att vara säker så mailade jag dem och frågade... Jo, de hade spärrat mig! Så farlig och läskig är jag för deras business att de inte kunde ha den sortens konsumentupplysning på sin FB. Och här kommer det förtjusande svaret. Ett flertal reaktioner känns ju som ett enda stort skämt. Vem skulle ha nåt emot att bli upplyst om att det går lika bra med disksvamp, natursvamp eller så? Ingen skulle jag tro. Just det. INGEN!!


Hej Linda!
Tack för Ditt mail.
Jättebra att du hör av dig med Dina synpunkter. Vi är väldigt måna om de som ”gillar” Depend på facebook då det är ett viktigt forum för oss inte enbart för att sprida nyheter utan för att hålla en bra dialog med användare av Depends produkter.
Ofta så är det ni och era synpunkter om hjälper oss att vidareutveckla produkter och ta fram nyheter. I det här fallet så har vi fått ett flertal reaktioner kring de inlägg Du gjorde på vår facebook-sida för en tid sen och därav valt att blockera dig. Det är inte helt enkelt att veta var man ska dra gränsen då vi som sagt är öppna för konstruktiv kritik. Vi har valt att vidta dessa åtgärder med anledning av att andra personer reagerat. Kanske borde vi valt att lägga en förklaring till dig när vi gjorde blockeringen, detta är något vi ska tänka på i fortsättningen.

Bästa hälsningar

Beatrice Gull
Depend Cosmetic AB


(Mailade detta först: Ang er sida på FB: Jag har gillat sidan sen länge, men sen jag påpekade (på ett väluppfostrat och allt annat än otrevligt sätt) att det går att 
använda vanliga make up / disk-svampar till gradients, så kan jag inte längre kommentera eller gilla bilder på er FB-sida. Inte heller skicka
PM till er. Dela däremot går bra, ironiskt nog. Det känns ju så jättemärkligt om ni skulle spärrat mig för detta?, speciellt som andras 

och mitt svar till Depend på ovastående mail blev detta:
Hade tänkt länka till http://nailorama.blogspot.se/2013/03/olyckan-fortsattningen.html
och det var då jag upptäckte det... Men nu blir det inte mer Depend på min blogg. Trist för mig, er och ffa mina läsare! :-)22 kommentarer:

 1. Wow, så oprofessionellt av Depend! Pinsamt! Jag hoppas fler läser och säger ifrån när de censurerar normala funderingar!

  SvaraRadera
 2. Oj! det var något av det mest märkliga jag har läst. Mycket konstigt agerat av Depend, det framstår ju som väldigt oseriöst att censurera sina facebookkommentarer. Att de sedan inte hört av sig till dig, utan du har fått kontakta dem och fråga, det är helt befängt. Jag hoppas verkligen att de tar till sig av kritiken som kommer att vändas mot dem nu, för det här är inte okej. Marknadsföraren i mig vrider sig i plågor.
  Bra agerat av dig dock! :-)

  SvaraRadera
 3. Helt absurt! Som du säger - vilka kunder skulle klaga på att någon berättar att man inte behöver köpa en dyr specialprodukt, utan istället kan använda sånt man troligen redan har hemma? Ingen är min gissning, INGEN!

  Helt rätt att ifrågasätta tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Men herregud, vad då för reaktioner? Folk som hållit med dig, reagerat och frågat varför de är så dyra? Svårt att tro att privatpersoner reagerat negativt över det du skrev.

  SvaraRadera
 5. Tycker att Depend som är ett jättestort företag har betett sig sjukt dåligt!!
  Personangrepp är MYCKET dålig stil,och dom borde be dig Linda om ursäkt,offentligt på deras fb sida.... Så här får det verkligen INTE gå till!!!

  Stå på dig,för vi är mååånga som står på DIN sida Linda <3

  SvaraRadera
 6. Men jösses så oprofessionellt av dem. Skäms ju. Har aldrig varit något större fan av Depend (förutom deras blåa nagellacksremover) och den lilla goodwill som fanns innan är som bortblåst. Stå på dig.

  SvaraRadera
 7. Det är ju helt makalöst agerat av Depend, vilka skojare!

  SvaraRadera
 8. Skäms på er Depend! Jag bojkottar dem from nu och ogillar sidan på FB!
  Så otroligt pinsamt att de inte kan uppföra sig......

  SvaraRadera
 9. Reagerade också när jag såg deras gradientkit i butik, snacka om att lura någon på pengarna! Dålig stil att blockera också, kan de inte ta lite konstruktiv kritik? Pinsamt..

  SvaraRadera
 10. Men fy vad dåligt av Depend! Fruktansvärt oprofessionellt! Jag är på din sida och bojkottar nu Depend. Startar på en gång och byter ut min visningsbild!
  Stå på dig!

  SvaraRadera
 11. Så osannolikt korttänkt :-), gudars vad de ska skämmas nu. "Vi förbjuder tips om andra saker att använda, så kommer nog folk att köpa våra produkter".

  Man får förmoda att den ansvarige för sociala medier på Depend snart får se sig om efter annat jobb.

  SvaraRadera
 12. Så jävla pinsamt av dem rent ut sagt! Det var det sämsta! Håller med alla ovan om att det inte får hå till så här! Följer efter o bojkottar. Har ändå aldrig vart jätteförtjust i mini-flaskorna...

  SvaraRadera
 13. Pinsamt av Depend!!! Riktigt oproffesionellt gjort av ett stort företag.

  Jag följer de vettiga i denna fråga o BOJKOTTAR fr o m nu Depend. Det finns ändå hundratals andra företag att köpa av, varför stödja ett som behandlar sina kunder som skit!


  SvaraRadera
 14. Sjukt oproffsigt av Depend! Märks att de inte är måna om sina kunder eller hur de ser ut utåt!

  SvaraRadera
 15. Men, vad är detta för dumt agerande från Depend. Det känns ju väldigt oproffsigt att inte kunna ta en sådan vän "upplysning" från en privatperson... för det är vad det är en upplysning. Det är definitivt inte någon kritik från din sida, inte som jag upplever det. Om Depend bara lite snällt hade bekräftat på FB att det går lika bra med en natursvamp som du föreslår, men kunde ju i så fall ha vidhållit att deras svamp är anpassad för ändamålet storleksmässigt och att det är en service för kunder som inte är så "innovativa som du är", så hade väl detta varit ur världen på ett smidigt sätt. Ett snällt påstående / förslag från din sida, ett snällt svar från deras sida! Som konsument måste man få yttra sin åsikt och det är något som alla företag får vara beredda på att bemöta. Men det måste man ju göra på ett professionellt sätt tycker jag!

  Tack för en bra sida och för att du står på dig.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Hahahahahahaha

  SvaraRadera
 17. H&M låter de grövsta hot man kan tänka sig stå kvar på sin FB, men Depend tar bort ett litet tips. Sjukt.

  SvaraRadera
 18. Läste detta på facebook. Ja... "bra" sätt att ta hand om sina kunder.

  SvaraRadera
 19. Alltså hum. Hur löjligt är detta liksom. Det är ju inte precis värsta newsen att man kan använda vilken svamp som helst, har Depend haft huvudet i sandlådan det senaste året eller? Konstigt att de känner sig så hotade av detta uttalande och märkligt agerande från deras sida helt klart...

  SvaraRadera
 20. Så pinsamt och oprofessionellt agerat av Depend. Jag tänkte exakt samma sak som dig när jag såg svamparna i butik, går lika bra med disk-/makeupsvamp. Vilket rätt många har använt för gradients tidigare.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!