måndag 30 juli 2012

Hur tänker vissa journalister?

HÄR kan man läsa den sorgliga lilla artikeln om en människa som tycker att ett, eller möjligen två lager räcker. Tycker man det, så ska man inte skriva om nagellack. Alls. Ett lager? Ett? Eller två? Vad ÄR det för människor som skriver en sån artikel? En som bara har rött på tårna på sommaren? Ett genomskinligt på fingrarna, "för då syns det inte om det skavs"?

 Artikeln är på intet vis ny, men jag hittade den nu när jag satt och slösurfade. Min sambo skulle inte förstå min frustration över den amatörmässiga nivån på artikeln, så nu beklagar jag mig textledes istället.

10 kommentarer:

 1. Ja, så går det när man inte kan ämnet man skriver om. Stör också ihjäl mig på liknande påståenden, har sett dem både en, två och fem gånger i olika skönhetsartiklar.

  SvaraRadera
 2. Artikeln var tydligen på PLUSsidor. Synd för den hade jag gärna velat läsa, om inte annat så bara för att få hålla med om hur tramsigt det är. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. De testar 5 nude/rosa-färger, Chanel, Mavala, China glaze, Lóreal och Face och sen gnälls det amatörmässigt om "Färgen blir lätt flammig och ojämn
   om man stressar och en enda påstrykning räcker inte" Nähä???
   Eller att Mavala är billig och bra för 45:- What? Såååå kass, och H&M med dubbelt så stora flaskor till samma pris är 10 ggr bättre...

   Suck.

   Radera
 3. Jag tycker att två lager ska räcka annars dissar jag också lite grann, faktist. Men så är jag också enkelspårig och använder enkla färger som rött, korall och vinrött allt som oftast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns lack som klarar sig på 2 lager, absolut. Men i princip alla har jag 3 lager av ändå, för perfekt resultat. Jag är ju en nörd. Jag vet :-D

   Radera
 4. Jag tror folk har väldigt olika uppfattning om nagellack. Min kompis sa på fullaste allvar att det var bättre att smeta på med ett tjockt lager som täckte och som man skulle arbeta med (på så sätt blev det jämnare) än att måla flera lager. En annan undrade varför man skulle ha underlack, vad var skillnaden på överlack och underlack (vilket iofs inte är en dum fråga). Jag är inte så hi-tech på naglar, men vissa saker var jag ändå införstådd med innan jag började samla..

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..och är man journalist och ska skriva om ämnet, så borde man verkligen vara aningen mer insatt ;-)

   Radera
 5. Jag håller med dig, Linda. Visst kan man klara sig på 2 lager men normen är ändå tre enligt mig om man målar tunna lager. Vissa lack lämpar sig för lite flödigare lager, andra inte, men inget lack tjänar på att läggas på för tjockt. Skönhetsjournalister behandlar nagellack lite styvmoderligt och nu är de inte på banan när nagellack blivit trendigt och "stort". Synd, för nagellack är ju verkligen på väg in i rampljuset som det aldrig varit förr.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!