måndag 3 december 2012

Blå Måndag - Betty Blue

Blå måndag. Först vill jag tacka för alla snälla kommentarer och muntra tillrop ang min brist på jobb. Det känns jättekonstigt, jag har aldrig varit utan jobb i hela mitt 36åriga liv. Nånsin....Men nån gång ska väl vara den första, och jag ska göra allt för att denna period ska bli så kort som möjligt. 
Nu över till dagens lack, som faktiskt även är NOTD. Jag har blandat ihop det alldeles själv, och ingredienserna ser ni nedan. Faktum är att det täcker toppen på 2 lager. Vanligtvis så har ju glitter en tendens att sjunka i egenblandat, men det funkade riktigt bra. 
Flaskan jag använt är ett Nordic cap genomskinligt lack. Kostar endast 10:- och finns på typ Hemköp.. Jag hällde ut ca 2/3 av klarlacket och den tredjedel som var kvar fick agera bas.
Kanske att jag gillat det ännu bättre framåt våren, vintern är ju inte så pastellvänlig precis. 

Betyg: 4/5

Blue Monday! Today I will show you a franken polish I actually have made myself. Two layers makes it opaque, and the glitter doesn´t sink to the bottom. A common problem with franken polish. I like it, even if the color maybe more suitable in the spring.

Rating. 4/5

   Orly: Here comes trouble, Spazmatic, IsaDora: Miami blue, Marzipan, CG Oxygen, Sally Hansen White on
14 kommentarer:

 1. Men vad häftigt LInda! Eget lack, vilken grej! Jag tycker det är ganska vintrigt ändå faktiskt. Som en frostig dag när ljuset aldrig blir mer än blåaktigt. Coolt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, ja - det kanske du har rätt i :-) Borde kanske heta Frosty Betty istället :-D

   Radera
 2. Det här tyckte jag verkligen väldigt mycket om! Dessutom hade du kunna använt det i Fågeltemat som var för ett tag sen. Får mig att tänka på ett sprött vackert äggskal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt! Det är ägg-aktigt!

   Radera
 3. Åh, vad snyggt det blev! Vilket fint lack du gjort! Jag är så sjukt imponerad!

  SvaraRadera
 4. Håller med Helena! Hon satte huvudet på spiken.. Ett äggskal tänker jag också på.... Finfint!

  SvaraRadera
 5. Skitsnyggt!! Påminner om fågelägg! :)

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Ja, och det var inte ens meningen ;-)

   Radera
 7. Absolut fågelägg! Jättefint!

  Har du något tips på hur man kan rädda en tumnagel som spruckit i sidan? Den är inte sprucken rakt in, utan "lager på lager" om man säger så... Man kan liksom lyfta på fliken... :'( Funkar det med nagellim kanske?
  Vore supertacksam för svar! (Ska på julbord med min killes jobb, och känner mig alltid 100% mer självsäker med snygga naglar, hehe)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, nagellim ihop med silkesfiber är det bästa http://depend.se/Product.asp?PageNumber=6&Product_Id=595 har du inte sånt hemma, kan du även klippa en bit från en te-påse och limma fast. Använder du glitterlack så syns lagningen mindre. Krämlack är minst förlåtande.

   Radera

Jag blir jätteglad för kommentarer, och för enkelhetens skull så svarar jag på eventuella frågor här, där du ställt den! :-) Ha det gott!

I love comments, and If you have a question, I´ll answer it here. Have a great day!